اما نتیجه، همانطور که لئو مارکس تشخیص داد، یک «خلأ معنایی» بود، «فقدان زبان کافی برای ثبت تغییرات شگرف در فرهنگ مادی دوران». برای درک درستی از فراخوان شاتزبرگ به سلاح، باید به نحوه تعریف او از دو «سنت کاملاً متفاوت» در صحبت کردن درباره فناوری توجه کنیم. شاتزبرگ در طول دو هزار ساله تاریخ خود، مفسران را در یکی از اردوگاهها قرار میدهد. در یک سو، «رویکرد ابزاری» است که زبان ابزار و هدف را می پذیرد و از این طریق «تکنولوژی را به عنوان یک عقلانیت فنی محدود، غیر خلاق و فاقد ارزش به تصویر می کشد».
- نیرومندترین عامل تحول در یک جامعه تکنولوژی است و پیشرفت آن فرایندی پیوسته و مداوم است.
- سهم ما جز در زمان هخامنشیان و دوران فعال اسلام گرایی ، چندان قابل توجه نیست .
- اول، تعریف یک مقوله واضح از «هنرهای زیبا» خلاقیت زیباییشناختی را از مهارتهای صرف هنرهای مکانیکی جدا میکند.
- تکنولوژی را می توان تمام دانش، کالاها، فرایندها، ابزارها، روش ها و سیستم هایی تعریف کرد که در جهت خلق و ساخت کالاها و ارائه خدمات به کار گرفته می شوند.
از نظر مدیران بازرگانی، تکنولوژی مهمترین دارایی شرکتها است که کمتر موردتوجه قرار میگیرد. اکثر مدیران معتقدند که آیندهی شرکت آنها تا حد زیادی به استفاده از تکنولوژی بستگی دارد. با این وجود، بسیاری از شرکتها هنوز استراتژی تکنولوژی و روش مناسبی برای ارزیابی و ارزشگذاری داراییهای تکنولوژیک خود تدوین و پیادهسازی نکردهاند.
در زمانی که تکنولوژی به مرحلهی بلوغ خود میرسد ارزش افزوده آن کم است. از این رو کشورهای توسعه یافته درصدد دستیابی به تکنولوژیهایی هستند، که ارزش افزوده بالاتری برای آنان خلق کند. رابطهی بین تکنولوژی و فراگرد تغییرات اجتماعی، علی رغم اینکه بسیار پیچیدهاند ولی در عین حال، مکمل یکدیگرند. استفاده از تکنولوژی، تکامل جوامع بشری از بدوی، به در حال توسعه، و توسعه یافته را امکانپذیر ساخته است. از دیدگاه تاریخی فعالیتهای بشر، تغییرات کاملاً مشخصی را؛ از وابستگی به طبیعت تا وابستگی به تکنولوژی، شاهد بوده است. در این فرآیند و در قرون اولیه در واکنش به تغییرات تدریجی جوامع، پیشرفتهای تکنولوژی به کندی صورت میگرفت.
تاثیر تکنولوژی در زندگی
دیگر مدیران، کاملاً به نقش تکنولوژی در کسبوکار و بازار خود پی بردهاند، اما در شناخت فرصتها و روشهای بهرهگیری از داراییهای تکنولوژی در دیگر بازارها ناکام بودهاند. اما مدیران حرفهای موفق که از بینش لازم برخوردارند، به اهمیت تکنولوژی به خوبی واقفند و منابع و توجه کافی را در راستای کسب بیشترین منافع به آن اختصاص میدهند. آیا تا به حال اسمِ چنین تکنولوژی به گوشِ شما خورده است؟ این فناوری به سرعت در حالِ توسعه است و قرار است منجر به اتصالِ دستگاههای مختلف بشود. مثلاً فرض کنید در یک روز گرم تابستانی دارید از محلِ کار به خانه باز میگردید.
توجه داشته باشیم وقتی دربارۀ «تکنولوژی» میاندیشیم، نمیتوانیم از تکنولوژی به منزلۀ صرفاً مجموعهیی از ابزارها، به منزلۀ امری صرفاً علمی و تکنیکی، به مثابه امری صرفاً اجتماعی، سیاسی یا امری دارای تاثیرات روانشناختی، یا… سخن بگوییم. بسیاری از کسب و کار ها از افرادی استفاده می کنند که ممکن است از سن بالایی برخوردار باشند، و یا صرفا میانه خوبی با استفاده از تکنولوژی و نرم افزار ها کاری نداشته باشند. تا پیش از تکنولوژی، برقراری ارتباط با افرادی در نقاط مختلف و دور از کار پیچیده ای محسوب می شد. لحظه ای به این فکر کنید و به زمانی برگردید که که برای ارتباط با فردی دیگر در شهری دیگر در ساده ترین حالت باید از نامه و پیک نامه رسان استفاده می کردید. تکنولوژی اما این امکان را به ما داده تا در هر نقطه ای جهان با کیلومترها آن طرف تر در لحظه گفتگو داشته باشیم.
محصولات مشابه
علاوه بر انبوهی از اطلاعات، آنها به ابعاد دادهها dimensions of data نیز میتوانند دسترسی داشته باشند. امروزه رشد شتابان تکنولوژی به گونهای است که دیگر نمیتوان خود را به راحتی با آن تطبیق داد. به بیان دیگر امروزه تکنولوژی سریعتر از نیازها و سریعتر از توان انطباقها، در حال رشد و توسعه است. این شکاف بین رشد تکنولوژی و توانهای جوامع بشری برای جذب آن، باعث بروز بحرانهای فرهنگی و اجتماعی شده است، بطوری که از نظر گروهی این مسائل، از جدیترین مسائل عصر حاضر است. تکنولوژی، پدیدهای است پویا که بعد از آنکه خلق شد وارد بازار میشود و به سرعت مراحل رشد خود را طی کرده تا آنکه به دوران بلوغ خود برسد. در این دوران تغییرات پیشبرندهای در تکنولوژی دیده نشده و دوران افول و زوال آن با ورود تکنولوژیهای کارآتر، مناسبتر، جدیدتر …
سیمان و بتنهای تولید شده با استفاده از این فناوری همواره باکیفیتتر و بسیار مرغوبتر از سیمان و بتنهای قدیمی هستند. یعنی انسان ها برای تسلط داشتن به محیط اطراف و زندگی راحت تر نیاز به فناوری و تکنولوژی دارند. و آن وسیله را با توجه به علم ، شناخت و دانشی که آموخته ایم به عمل تبدیل کنیم.
17- تکنولوژی جزو معارف و دانش بشری است و کسب و جذب مؤثر آن وقتی عملی است که جامعه در کسب علم و دانش و کاربردهای آن توانمند باشد. 8- تکنولوژی عبارت است از مجموعهای از فراگردهای فیزیکی روشها، فنون و ابزار و تجهیزات که با آنها محصولی ساخته میشود و یا خدماتی عرضه میگردد. 1- تعریف ساده از تکنولوژی این است که تکنولوژی، مجموعهای از علوم و فنون برای نیل به یک محصول تولیدی یا خدماتی است. ابداعها چه تجربی و چه عملی بیش از سده 17 از راه تقلید و اقتباس اشاعه مییافت، اما پیشرفت از راه بقای اصلح تثبیت میشد.